Sajtleves
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 2 ek liszt
- 5 dl húsleves alaplé (lehet leveskockából is)
- 5 dl tej
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 ek tejföl
- só, fehér bors, frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon, sózzuk, megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett, kb. három részben hozzáöntjük a forró alaplevet, vigyázva, hogy ne csómosódjon. Beleöntjük a tejet is, fűszerezzük. Végül beleszórjuk a lereszelt sajtokat, tejfölt és addig főzzük, közben megkavargatva míg a sajt elolvad benne. Reszelt sajttal és levesgyönggyel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése