2014. április 12., szombat

Sajtleves

Soha nem készítettem és nem is ettem eddig még sajtlevest, így nem tudom más milyenre készíti, de az enyém ilyen lett:



Sajtleves

Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl húsleves alaplé (lehet leveskockából is)
  • 5 dl tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek tejföl
  • só, fehér bors, frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon, sózzuk, megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett, kb. három részben hozzáöntjük a forró alaplevet, vigyázva, hogy ne csómosódjon. Beleöntjük a tejet is, fűszerezzük. Végül beleszórjuk a lereszelt sajtokat, tejfölt és addig főzzük, közben megkavargatva míg a sajt elolvad benne. Reszelt sajttal és levesgyönggyel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése