2012. július 30., hétfő

Padlizsános tészta

Ismét egy finom padlizsános étel A közös konyha(kert)-ből:



Padlizsános tészta

Hozzávalók:

50 dkg tészta, 2 közepes padlizsán, 1 nagy vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál libazsír (vagy olaj), 6 közepes paradicsom,1 fél paprika, pirospaprika, só, bors, 2 ek tejföl

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és a zsírban megdinszteljük. A padlizsánt én meghámoztam és kb 1x1 cm nagyságúakra vágtam, hozzáadjuk a hagymához. Közben megkeverjük. Mikor halványbarnára sült a padlizsán a hagymával, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, beleszórjuk a paradicsomkockákat, felkockázott paprikát, fűszerezzük borssal, pirospaprikával. Miközben készül megfőzzük a tésztát sós vízben. A zöldséges keveréket összekeverjük a megfőtt tésztával, hozzákavarunk kevés tejfölt. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, frissen vágott  bazsalikommal.




2 megjegyzés:

  1. de jó, hogy megcsináltad:) remélem, ízlett is:) nálam most ez az aktuális kedvenc, akár minden nap jöhetne:)

    VálaszTörlés