Négerfog (négerkocka)
Hozzávalók:
6 tojás, 60 dkg cukor, 20 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 30 dkg liszt, 1 cs sütöpor, 2-3 ek tej, citromhéj, tejcsokoládé.
Habosra kavarjuk a 6 tojás sárgáját 30 dkg cukorral, a vajjal és a kakaóval. Utána óvatosan belekavarjuk a lisztet, sütőport és 2-3 ek tejet, majd izesítjük citromhéjjal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A megmaradt 6 tojásfehérjét gőz fölött habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a megmaradt 30 dkg cukrot és a megsült tészta tetejére kanalazzuk. Nem tesszük be a sütőbe többet. Tálalás előtt tetejére csokoládét reszelünk.
Hmm, jól néz ki nagyon!
VálaszTörlés