2012. február 3., péntek

Sertésszelet aszaltszilvával grillen

Mikor megszületett a fejemben ez az ötlet, sokáig gondolkodtam, hogy tényleg elkészítsem-e, mert féltem, hogy nem jó ötlet egyszerre sütni a húst és a bacont, mert a bacon hamarabb megpirul és a hús még nyers lesz. De nem így történt szerencsére és bátran merem ajánlani, mert nagyon-nagyon finom :)




Sertésszelet aszalt szilvával grillen

Hozzávalók:

4 szelet sertéshús, 16 db aszalt szilva, 4 csík bacon, só, bors.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindegyik alá egy-egy csík bacont teszünk, kicsit keresztbe, úgy, hogy mindkét végük egyformán lógjon ki a hús alól, egyik vége jobbra, másik balra igazodjon. Mindegyik hússzeletre teszünk 4-4 db aszalt szilvát és rájuk hajtjuk a baconok kilógó végét. A grillsütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, ráhelyezzük a húsokat, majd addig sütjük, míg a hús elkészül, utána picit fennebb emeljük a hőmérsékletet, hogy piruljon rá a bacon. Ha szükséges megfordítjuk. Még melegen fogyasztjuk, én hagymás krumplival tálaltam.


   

6 megjegyzés: