Omlett Botitól
Hozzávalók:
4 tojás, 6-7 ek liszt, só, 1 kissebb fej hagyma, 1/2 paprika, fél szelet kenyér, olaj, kevés reszelt sajt, pár karika kolbász, szalámi.
A tojásokat, a rántottához hasonlóan felverjük, sózzuk és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után jól elkeverjük. Beleaprítjuk a hagymát és a paprikát, kolbász, szalámikockákat, amiket előzöleg kis kockákra vágtunk, majd egy edénybe olajat tültunk és beleöntjük a masszát. Tetejére kenyérdarabkákat aprítunk.
Mikor az alja megpirult, megfordítjuk és megpirítjuk a másik oldalát is. Mikor mindkét oldala megpirult, sajtot reszelünk rá és mégegyszer megfordítjuk, hogy az is piruljon meg. Még melegen fogyasztjuk, akár ketchuppal, sajtkockákkal :).
Remélem jól írtam le a receptet, hanem majd kijavítanak.
Remélem jól írtam le a receptet, hanem majd kijavítanak.
Nagyim készített anno, emlékeim szerint valami ehhez hasonlót, nagyon szerettem, csak még megszórta jó sok petrezselyemzölddel.
VálaszTörléscsak "hasonló" változatát ismerem, de ezt is kipróbálom egy kis savanyúsággal,,,:):)
VálaszTörlés