2011. november 20., vasárnap

Dán pizza

A hétvégén nálam járt az Ego Sum, nekik készült ez a kaja. Volt segítségem is, Lóri tiszta egyedül összegyúrta a tésztát is ki is nyújtotta, de jo volt nekem:) A tészta receptje ismét innen. A képekért köszönet Briginek:)




Dán pizza

Hozzávalók (36 db lett nekem belőle): 60 dkg liszt, 25 g élesztő, 1/2 dl olaj, 1 kk cukor, 1 ek só, paradicsomszósz, pizzafűszer, 12 szelet sonka, 30 dkg reszelt sajt, kukorica, 15 közepes csiperke gomba, 1 kis fej hagyma, Maczalik fűszerkeverék.

1 dl meleg vízbe belekeverjük a cukrot, felolvasztjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttajuk. A lisztet összekeverjük a sóval, ráöntjük az élesztőt, az olajat és 2 dl meleg vizet, összegyúrjuk és legalább fél órát letakarva hagyjuk kelni. Ezalatt a hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, beletesszük az apró kockákra vágott gombát, fűszerezzük a Maczalik fűszerkeverékkel és pár percig pároljuk. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, mindegyiket egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk pizzafűszerrel, sonkakockákkal, kukoricával, a hagymás gombával és reszelt sajttal. Hosszában feltekerjük, kb 3 ujjnyi széles darabokat vágunk, amiket sütőpapirral bélelt tepsibe állítunk, mint ahogy a darázsfészket. Mindegyik darab tetjét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése