2011. november 10., csütörtök

Útravaló

A héten utaztam egy kicsit és szendvicset kellett pakoljak magamnak. Mivel kicsit unom a hagyományos szendvicseket, gondoltam kitalálok valami újat, aminek minden egyes hozzávalóját nagyon szeretem, így született meg az ez a szendvics:)



Minden finomsággal megtöltött szendvics:)

Hozzávalók (3 darabhoz): 3 zsemle, 20 dkg csirkemell, só, bors, Maczalik fűszerkeverék, vaj, 1 kissebb padlizsán, 1 paradicsom, 2 tojás, 3 salátalevél, 3 lapsajt, mustármártás.

A csirkemelleket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, meghintjük a Maczalik fűszerkeverékkel és grillen megsütjük. Sütés után csíkokra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk és a szintén karikákra vágott paradicsommal együtt ezt is megsütjük grillen. Keményre főzzük a tojásokat, miközben elkészítjük a mustármártást: a vajon a zúzott fokhagymát a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk, amihez hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt, és izesítjük sóval, borssal, cukorral és citrom levével. Mikor megfőttek a tojások, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Mikor minden készen van, kezdjük összerakni a szendvicseket: a zsemléket kettévágjuk, megkenjük vajjal, ráhelyezzük a grillezett padlizsán-, valamint paradicsomokarikákat, erre rátesszük a csirkemellcsíkokat, amit megkenünk mustármártással, majd rá a tojáskarikák, egy szelet lapsajt, végül a salátalevél és beborítjuk a zsemle tetejével.

Lehet kicsit időigényes az elkészítése egy szendvicshez képest, de ha valami különösebb finomságra vágyunk, megéri:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése