2011. november 16., szerda

Fehérboros hagymakrémleves

Kb. két hete megígértem valakinek, hogy készítek hagymalevest, lefotózom és felteszem a receptet. Kicsit később, mint terveztem, de annál nagyobb szeretettel ajánlom Lórinak (és természetesen nemcsak).





Fehérboros hagymakrémleves

Hozzávalók:  4 cikk fokhagyma, 4 fej vöröshagyma, 1 liter húsleves alaplé (ez készülhet leveskockából is, ha nincs más), 1 ek vaj, 3 ek olaj, őrölt szerecsendió, fehérbors, só, 1 dl fehérbor, 2 ek liszt, reszelt sajt.

A fokhagymákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük dinsztelni kicsi lángon a fokhagymát és a hagymát, majd mikor készen van, kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, összeforgatjuk, majd a forró húsleves alaplevet,  fűszerezzük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval, felöntjük a fehérborral és nagy lángon folytatjuk a főzést,  hagyjuk míg forr, majd ismét levesszük kicsi lángra és még hagyjuk kb. 15 percet. Mikor kész, elzárjuk a lángot, botmixerrel összeturmixoljuk. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá és pirítóssal fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése