Majonézes virslisaláta
Hozzávalók: 25 dkg virsli, 6 koktélparadicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, kb 6 ek kukorica, 1 tojás, 15 dkg tejföl, 1 ek mustár, olaj, só, 1/2 citrom.
A virsliket odatesszük főni, eközben elkészítjük a majonézet: a tojás sárgáját összekavarjuk a mustárral és fokozatosan csorgatjuk hozzá az olajat, folyamatos keverés mellett, amíg jó kemény majonézet nem kapunk. Ekkor hozzákavarjuk a tejfölet is és izesítjük sóval, belefacsarjuk a citrom levét. Mikor megfőttek a virslik, vékony karikákra vágjuk, a paradicsomokat is apróbb darabokra vágjuk és a hagymát is. Végül minden hozzávalót egy nagyobb tálba összekeverünk és fogyasztásig hütőbe tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése