2011. december 26., hétfő

Dupla-gombás pizza

Minél több dolgot felszerettem volna használni ami otthon volt és elég sok volt a gomba egy pizzához képest, így lett dupla gombás. Elég sűrűre sikerült a feltét rajta, úgyhogy, aki nem szereti így, annak elég fele adag gomba, egy rétegbe.


Dupla-gombás pizza

Hozzávalók:  egy adag pizzatészta (1/4-e ennek a pizzatésztának), 4 ek paradicsomszósz, pizzafűszerkeverék, 2 cikk fokhagyma, 1 kissebb fej hagyma, 6 fej csiperke gomba, 2 nagy szelet sonka, 4 ek tejföl, reszelt füstölt sajt.

A kinyújtott pizzatésztára kenjük a paradicsomszószt, amit megszórunk pizzafűszerkeverékkel, vékony szelet fokhagymákat rakunk rá és kevés hagymakarikát. A gombát vékony szeletekre vágjuk és egy réteget rakunk a pizzára, erre jönnek a sonkacsíkok, majd ismét egy réteg gomba. A tetejére tejfölet kenünk és megszórjuk füstölt sajttal. előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése