2011. december 28., szerda

Kókuszdió sütemény

Ezt a receptet Rita konyhájából néztem ki és a munkahelyemre, az idei év utolsó munkanapja alkalmából készítettem el. Nagyon finom lett, nagy előnye, hogy sütés nélkül készül.



Kókuszdió sütemény

Hozzávalók (20 darabhoz): külső réteghez: 10 dkg darált dió, 10 dkg darált keksz, 5 dkg cukor, 1 ek kakaó, 4 ek sárgabaracklekvár, belső részhez: 8 dkg fehér csokoládé, 2,5 dkg vaj, 5 dkg kókuszreszelék. Kókuszreszelék a diszítéshez. 

Először odatesszük a csokit és a vajat gőz fölött olvadni. Amíg olvad a külső réteghez  összekeverjük a diót, kekszet, cukrot, kakaót, majd hozzá kanalanként a lekvárt, hogy formázható masszát kapjunk. Ha már 3 kanál után jó a massza, nem kell beletenni a negyediket. A kókuszreszeléket kávédarálóba vagy valamilyen egyébb darálóba minél finomabbra porítjuk. Ezalatt a csoki megolvadt, belekeverjük a kókuszreszeléket és betesszük a hűtőbe dermedni kb 25 percre. A külső réteg masszájából diónyi golyókat formázunk, 20 darabot, és ezt is betesszük a hűtőbe. Kivesszük a fehér masszát és apró golyókat formálunk, ebből is 20 darabot.  A barna golyókat kilapítjuk, beleteszünk egy fehér golyót és beburkoljuk a kilapított barna masszával, majd beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Mikor mindegyikkel készen vagyunk, tegyük kis időre hűtőbe, majd tálalás előtt éles késsel vágjuk őket ketté. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése