2011. december 1., csütörtök

Sárgarépás krumpli

Ismét hazajöttem, itthon pedig általában kihasználom édesanya finom főztjeit. Most megosztom veletek az egyik egyszerű, de annál finomabb ételét és valószínű, hogy még a napokban adok egy kis ízelítőt "Anya konyhájából" :)



Sárgarépás krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg sárgarépa, kevés olaj, ételízesítő, só, bors, reszelt sajt, a tálaláshoz: tejföl.

A krumplit és a sárgarépát  meghámozzuk, megmossuk és felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, beletesszük a zöldségkarikákat megszórjuk ételízesítővel és felöntjük 2,5 dl vízzel, mérsékelt tűzön, fedő alatt 10-15 percig főzzük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a fedőt, hogy olvadjon rá a sajt. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel. Nagyon jó egytálételnek is, de köretnek is megfelel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése