2011. december 23., péntek

Gorgonzolakrém

Eredetileg gorgonzolaszószt szerettem volna készíteni, csak aztán annyira sűrű lett, hogy inkább szendvicskrémnek felel meg. Nem bántam meg, hamar elfogyott, legközelebb dupla adagot készítek:)


Gorgonzolakrém

Hozzávalók: 3 dkg vaj, 10 dkg gorgonzola, 2 cikk fokhagyma, 2 ek tejföl, 2 kk mustár.

A vajat kis lángon megolvasztjuk, megpirítjuk benne a megtört fokhagymát, utána a kockákra vágott gorgonzolát, mustárt, tejfölet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg egynemű nem lesz az egész. Lehet melegen is fogyasztani, kenyérre kenve, vagy miután kihűlt, olyan állaga lesz kb., mint a pástétomnak, nagyon finom pl. pirított kenyérre kenve.

1 megjegyzés: