2011. december 3., szombat

Hortobágyi palacsinta

Ezt a finomságot ismét édesanya készítette :)




Hortobágyi palacsinta


Hozzávalók: A palacsintához: 2 tojás, 2,5 dl ásványvíz, 2,5 dl tej, 35 dkg liszt, só, olaj, mártáshoz: 5 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 kk paprika, töltelékhez: 1 liba (de lehet egyéb szárnyas is) csontos részei (háta, szárnya, nyaka), 1 vöröshagyma, 1 kisebb paprika, 1/2 dl paradicsomlé, só, bors, majoránna, tetejére reszelt sajt

A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, majd egyenként kisütjük, nem túl vékony palacsintákra, vastagabbra, mint a lekváros palacsintához, kb. 9 db lesz belőle. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a lisztet a tejföllel és felforraljuk. A húslevesből a főtt húst lefejtjük a csontokról és ledaráljuk. A hagymát, paprikát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsomlevet, megfűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd beletesszük a ledarált húst, 5 percig főzzük együtt, majd a levét kiöntjük egy tálba, és a fazékba maradt húsos raguhoz hozzákeverünk a tejfölös mártásból 3 evőkanállal és ezzel töltjük meg a palacsintákat, amelyek egy tűzálló tálba helyezünk egymás mellé. A tejföles mártáshoz hozzáöntjük a húsokról leöntött levet, megpaprikázzuk, megsózzuk, ráöntjük a palacsintákra és a tetejére reszelt sajtot szórunk, majd sütőben kb 160 fokon 20 percig sütjuk. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése