2011. december 17., szombat

Halfilé sajtmártással

Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ezalkalommal így sikerült és nagyon finom.




Halfilé sajtmártásban

Hozzávalók: 4 nagy szelet halfilé, 3 nagyobb csiperkegomba, 20 dkg kukorica, 1/2 pirospaprika, 6 dkg vaj, 3 ek liszt, 3 dl tej, 16 dkg reszelt sajt, őrölt szerecsendió, fehérbors, só, bors, olaj.

A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé és megsütjük olajban, majd egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát. A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk és ezt is rátesszük a kukoricás halra, majd erre jön a kockákra vágott paprika.



Elkészítjük a sajtmártást: A vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz, ezért kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós, adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót és tovább kavargatjuk. Mikor kicsit besűrüsödött beletesszük a reszelt sajt felét és kavargatjuk. Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 


Sütőben, teljes lángon kb 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése