2011. december 20., kedd

Sajtos-zöldséges makaróni

Ezt a finomságot édesanyám készítette, a recept ötlete egy régebbi Príma Konyhából származik, de ő módosított rajta:



Sajtos-zöldséges makaróni

Hozzávalók: húslevesből való zöldségek (4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér), 15 dkg csiperkegomba, 1 közepes konzerv kukorica, ételizesítő, fél fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 25 dkg makaróni, só, 12,5 dkg szimpla sajt, 12,5 dkg füstölt sajt, vaj, bazsalikom, kurkuma.

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd az apróra vágott gombát 4-5 perc alatt megpirítjuk rajta. A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, fűszerezzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd a makarónit és a zöldségeket úgy rétegezzük benne, hogy minden sorra másfajta vékonyra szeletelt sajt kerüljön. A tetejét jó bőven meghintjük reszelt sajttal vagy sajtokkal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, amíg jól megolvad a sajt a tetején. Tálaláskor adjunk hozzá tejfölet.

1 megjegyzés:

  1. galamb mária sarolta2012. február 25. 13:17

    Nekem ez az egyszerűen elkészíthető étel is elnyerte tetszésemet.

    VálaszTörlés