Sajtos-zöldséges makaróni
Hozzávalók: húslevesből való zöldségek (4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér), 15 dkg csiperkegomba, 1 közepes konzerv kukorica, ételizesítő, fél fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 25 dkg makaróni, só, 12,5 dkg szimpla sajt, 12,5 dkg füstölt sajt, vaj, bazsalikom, kurkuma.
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd az apróra vágott gombát 4-5 perc alatt megpirítjuk rajta. A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, fűszerezzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd a makarónit és a zöldségeket úgy rétegezzük benne, hogy minden sorra másfajta vékonyra szeletelt sajt kerüljön. A tetejét jó bőven meghintjük reszelt sajttal vagy sajtokkal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, amíg jól megolvad a sajt a tetején. Tálaláskor adjunk hozzá tejfölet.
Nekem ez az egyszerűen elkészíthető étel is elnyerte tetszésemet.
VálaszTörlés